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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  17/02/2017
Actualizado :  17/02/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  VÁZQUEZ, D.; VEIRA, M.C.
Afiliación :  DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARÍA C. VEIRA, Molino Río Uruguay.
Título :  Applicability of Mixolab test with local wheat flours.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  International Journal of Food Studies-IJFS, 2015, Vol. 4, p. 78-87.
DOI :  10.7455/ijfs/4.1.2015.a6
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Several types of equipment have been used to predict dough behaviour during breadmaking. The complexity of requirements means that no device is able to predict all the properties, and therefore, new tests are released continuously. The Chopin Mixolab mixes the dough at different temperatures, allowing the study of dough mixing properties, weakening, gelatinization, gel stability and retrogradation in one test. The objective of this work was to study the suitability of the Mixolab to predict rheological properties and breadmaking quality of local wheats. Flour was obtained from 29 wheat samples from different genotypes and environments. The correlation of results from traditional analyses (test weight, protein content, sedimentation volume, wet gluten, Falling Number, Alveograph and Farinograph) with Mixolab parameters was studied. The properties of two different bread types were compared with all these parameters. Stability and water absorption values from the Farinograph were highly correlated with the respective Mixolab parameters. It was concluded that wheat samples could be sorted by mixing properties in similar order independently of which method was used. Beyond that, gluten strength estimators obtained from these three rheological methods and the sedimentation volume test were highly correlated. Whilst the correlation of Mixolab parameters with pan loaf volume was not as high as traditional ones, Mixolab developing time, stability and C5 were the best corre... Presentar Todo
Palabras claves :  BREADMAKING; MIXOLAB; RHEOLOG; WHEAT QUALITY.
Thesagro :  CEREALES; TRIGO.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6484/1/Vazquez-D.-2015.-Int.Jr.Food-Studies.pdf
https://www.iseki-food-ejournal.com/ojs/index.php/e-journal/article/view/247/130
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101307 - 1PXIAP - DD

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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  28/06/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  PÉREZ, O.; CAPURRO, M.C.; FASSIO, A.; SAWCHIK, J.; CLARIGET, J.M.; SCHUSSELIN, J.; SILVA, L.; MORALES, M.
Afiliación :  OSVALDO MARTIN PEREZ GONZALEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA CRISTINA CAPURRO BAZZANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALBERTO SANTIAGO FASSIO ARAUJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JORGE SAWCHIK PINTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL CLARIGET BRIZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MARCELO SCHUSSELIN DAMBURIANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LEONARDO DANIEL SILVA INGOLD, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA XIMENA MORALES LORENZONI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Producción y calidad de diferentes tipos de sorgo regados y pastoreados con novillo.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: Día de Campo Manejo de Estrés Térmico en Ganado Lechero. La Estanzuela: INIA, 2014.
Páginas :  p. 27-30.
Serie :  (Serie Actividades de Difusión; 728).
ISBN :  9974-38-046-4
ISSN :  1688-9258
Idioma :  Español
Palabras claves :  CALIDAD DE CORTE DE FORRAJE; CORTE DE FORRAJE; RIEGO EN LA PRODUCCIÓN; SORGOS PASTOREADOS.
Thesagro :  RIEGO.
Asunto categoría :  F06 Riego
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10577/1/sad-728.p.27-30-Perez-et-al.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE33356 - 1INIPL - DDUY/INIA/SAD/2014/728/Pérez et al
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